dimarts, 7 de març del 2017

RECORDANT TEMPS DE PROMESES ELECTORALS

Alcudia 23 de març de 2015-03-24
NO A L’ALTA TENSIÓ PER VIES URBANES!!!

La Associació de pares i mares del col·legi Norai del Port d’Alcudia varen fer arribar al Parlament un text a tots els partits amb representació parlamentaria de cara a que en últim ple d’aquesta legislatura fessin de mutu acord la següent declaració:


DECLARACIÓ INSTITUCIONAL PARLAMENT ILLES BALEARS


Des de fa uns mesos,
Red Eléctrica Española està desenvolupant unes obres al municipi d'Alcúdia per instal·lar-hi una línia d'Alta Tensió que uneixi dues Sub-Estacions, la de Sant Martí i la del Port d'Alcúdia. Les xarxes de distribució elèctrica són la font més comuna de camps elèctrics i magnètics.
La possible contaminació electromagnètica suscita des de fa anys alarma social. Aquest fet ha motivat la recerca i la publicació de nombrosos estudis sobre l’ influència de les ones electromagnètiques sobre la salut.
Avui segueix existint incertesa sobre els possibles efectes perjudicials dels camps electromagnètics sobre la salut de les persones. Per compensar les incerteses en el coneixement, és fa necessari incorporar factors de seguretat i augmentar les precaucions dins els límits de l’exposició.
Per aquest motiu l'Organització Mundial de la Salut i diverses legislacions nacionals d'alguns dels estats membres de la UE, han adoptat el principi d'evitació prudent per protegir a la població de possibles riscos per a la seva salut. En aquest sentit, Suïssa, Suècia, Itàlia,... han convertit aquest principi en llei expressa.
D'acord a aquestes recomanacions de l'OMS i del Consell Europeu sobre la incertesa sobre els possibles efectes perjudicials dels camps electromagnètics sobre la salut de les persones i sobre les mesures preventives en defensa de la salut pública, l’Ajuntament d’Alcúdia a sol·licitat l’aturada de les obres de la instal·lació de la línia d’alta tensió al seu municipi.
Davant d’aquesta situació el Parlament de les Illes Balears declara:
1. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a fer totes les gestions necessàries per aconseguir que les línies d’alta tensió no passin per nuclis urbans, com succeeix a la iniciativa de la línia d’alta tensió que uneix la S.E. de Sant Martí i la S.E. d’Alcúdia. És necessari adoptar el principi d'evitació prudent per protegir a la població de possibles riscos per a la seva salut.
2.- El Parlament de les Illes Balears instar el Govern de les Illes Balears al foment d’estudis epidemiològics en poblacions exposades a les xarxes de distribució elèctriques i es compromet a introduir canvis legislatius per protegir a la població de possibles riscos per a la seva salut.
3.- El Parlament de les Illes Balears insta la conselleria d’Economia i Competitivitat a treballar per aconseguir que les línies d’alta tensió no passin per nuclis urbans i que ho faci amb la consulta de les autoritats locals i d’aquelles entitats representatives que es vegin afectades per la instal·lació d’aquestes noves línies d’alta tensió.”

Tots els partits de l’oposició estaven d’acord en llegir la declaració menys el PP que no ha considerat oportuna la seva lectura, per això no s’ha dut a nel plenari com era d’esperar.
L’AMIPA sent que no s’hagi fet aquesta lectura que si be es una declaració d’intencions, si era una passa mes en el procés de concientizació del principi de evitació prudent.

AMIPA NORAI.

PORT D’ALCUDIA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada